miercuri, 24 august 2011

Bucataria Ideala: veselie, lumina si culoare

O bucatarie vesela si luminoasa este dupa parerea mea una personalizata cu accesorii colorate, bine alese si bine plasate care sa inspire un aer vesel. Pentru a obtine acest efect, oricine isi poate decora bucataria in propriul stil si dupa propria personalitate jucandu-se cu lumina(spoturi luminoase) si accesorii asortate.


Accesorizeaza:


Culorile:
Alege o tema si un stil, dupa care alege culorile reprezentative. Poti combina albul cu orice culoare, insa ai grija sa te rezumi la combinatii de cate maxim 2-3 culori pentru a nu crea o imagine incarcata. Asorteaza accesoriile intre ele. De exemplu asorteaza perdelutele cu prosoapele de bucatarie, culoarea blatului de bucatarie cu un covoras.


Perdelutele:
Perdelele ar trebui sa fie deschise la culoare, in culori calde, vesele si reconfortante...ele sunt de departe cel mai bun accesoriu al bucatariei tale. Incearca sa cumperi perdelute subtiri, care permit luminii sa patrunda, dar in acelasi timp sa iti asigure intimitatea.


Ceramica:
ai o gama variata de unde poti alege: farfurii, cosulete, vaze, recipiente de depozitare, cani, suporturi...joaca-te cu culorile si creaza un nou univers in bucataria ta. Cauta in targuri, in magazinele specializate si gaseste accesoriile perfecte pentru a-ti personaliza spatiul. aceste accesorii nu trebuie sa fie doar practice, pot sa spuna si ceva despre tine.


Fotografii, picturi si tablouri mici.
Foloseste-te de rafturile la vedere pentru a aseza aceste mici accesorii care insufletesc spatiul. poate fi o fotografie de familie, o pictura cu natura moarta, sporul casei, etc
.




Tabla pentru mesaje:
Le poti agata pe perete si cu ajutorul magnetilor colorati poti prinde fotografii, post-it-uri, calendare, liste de cumparaturi. poti lasa mesaje familiei sau poti nota liste cu lucruri de facut.
Muzica
Simplul fapt ca iti faci treaba in bucatarie ascultand melodiile preferate va face bucataria un spatiu placut, plin de voie buna.


Plante si flori
Foloseste pervazul geamului pentru cateva ghivece colorate cu flori, plante, ierburi aromatice  sau condimente. Acestea vor inveseli locul si vor purifica aerul.

Accesorii de depozitare
Cosuletele sau barele cu carlige te vor ajuta sa organizezi spatiul fara sa lasi impresia de spatiu incarcat. Poti depozita pe perete tot felul de lucruri de la manusi de bucatar colorate pana la condimente si unelte.


Lampi si spoturi colorate
In functie de tipul bucatariei poti asigura cu ajutorul lor o foarte buna luminozitate si in acelasi timp poti pune in valoare anumite puncte sau obiecte.


Carti
Personalizeaza si creeaza o sectiune care sa gazduiasca o mini biblioteca culinara - carti de bucate, albume gastronomice, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu